Ser - kiedy czuje konopie z sera
Jak sugeruje nazwa Cheese, ta odmiana ma coś wspólnego z serem. To jej niepowtarzalny smak serowy. Swoje pochodzenie zawdzięczamy grupie brytyjskich squattersów, którym udało się rozwinąć tę bardzo popularną odmianę z klonów skunksowych w latach 90-tych.
Ser jest jednym z udanych szczepów nie tylko ze względu na swój smak, ale także oferuje szybki wzrost i wysokie plony. I to dzięki tym zaletom trafia do wyimaginowanego rankingu dziesięciu najlepszych odmian sprzedawanych w kawiarniach w Amsterdamie.
O zakładzie:
Kompozycja jest raczej cieńszą rośliną o długich rozciągniętych liściach. Tworzą duże pąki, bogate w żywicę. W niższej temperaturze w czasie dojrzewania otrzymuje purpurowy odcień. Jakość można porównać do Big Bud, Skunk # 1 lub Critical.
Parametry techniczne:
- Środowisko: Wewnątrz / na zewnątrz
- Wysokość rośliny: do 2,5 m
- t-size: 11px; line-height: 1.4em;
- Genetyka: indica / sativa
- Czas kwitnienia: 7-8 tygodni
- Żniwa: połowa października
- THC: 15-20%, wysoka CBD
- Wydajność: około 400g
Historia odmiany:
Wspomnieliśmy już o brytyjskich squatterach na początku artykułu. Ta społeczność, nazwana Exodus, mieszkała na północ od Londynu. Znani byli ze swojego wolnego myślenia i pozytywnego nastawienia do marihuany. W rezultacie wpadli w kłopoty z prawem. Członkowie społeczności protestowali przeciwko brytyjskiemu prawu i próbowali egzekwować, że uprawianie i palenie marihuany w miejscach publicznych jest kwestią prawną.
Około 1995 r. Społeczność opracowała nową odmianę sera z klonów skunksowych. I tak rozpoczęła się era sera. W latach dziewięćdziesiątych rozprzestrzenił się w całej Wielkiej Brytanii. Zapach serowy można porównać do zapachu świeżych owoców i sera cheddar.
efekty Cheesu podnoszą na duchu. Pomaga złagodzić ból, jest dobry na stres i niepokój. Odmiana zdobyła wielu kibiców na całym świecie i umieściła ją na pierwszym miejscu w Cannabis Cup.
Co warto wiedzieć? Ser lubi więcej wody, dorasta do 1,5 m przy uprawie w pomieszczeniach i jest w stanie ciągnąć do 2,5 m na zewnątrz. Ponieważ charakteryzuje się bardzo intensywnym zapachem, uprawa bez filtrów węglowych jest prawie niemożliwa
Serowe hybrydy:
- •Głęboka Cheese
Dwuletnia ciągła praca przyniosła wynik w postaci Deep Cheese. W porównaniu z oryginalnym Cheesa ma jeszcze bardziej intensywny aromat i smak. Długość kwiatu utrzymuje się przez 8 tygodni. Typowe cechy to wąskie liście i bardzo silne efekty. Dla miłośników wyjątkowych smaków jest to wyraźny lider.
- •Biały ser
Crossing White Widow and Cheese zaowocowało White Cheese. Zabrała tylko to, co najlepsze, więc nic dziwnego, że nie może konkurować. Ma dużą produkcję żywicy w połączeniu z smakiem sera. Po Cheese odziedziczyła swój wzrost i intensywny aromat, a po White Widow ogromną ilość żywicy i produktywności. Spowodowało to powstanie rośliny o większych pąkach i silniejszej strukturze. Zalecany do celów medycznych.
- •Niebieski ser
Hybrid Blue Cheese ma do 20% THC. Został stworzony przez skrzyżowanie Blueberry and Cheese. Jest to głównie indyjski o słodkim zapachu borówki, który zamienia się w smak sera. Tworzy silne gałęzie boczne, ale raczej rośnie jako mniejszy krzew o ogromnych pąkach obsadzonych dużą ilością kryształów żywicy.
- •Krytyczny ser
Dinafem uruchamia Critical Cheese Autoflowering. Są to Critical + Autoflowering i Cheese Autoflowering. Typowe dla tej odmiany są mięsiste, gęste pąki pełne żywicy. Rośnie około 1 m wysokości, co czyni go bardziej przeciętnym. Można go zebrać po 10 tygodniach kiełkowania. Pod względem smaku ser jest bardziej widoczny.
Inne hybrydy to: ser mały, ser super srebrny, ser słodki, ser Kush'n'Chese, ser szwajcarski i inne.